Blog categorie: pvc
9 januari, 2024

Pvc vloer schoonmaken; zó doe je dat

Pvc vloer schoonmaken z doe je dat

Wil jij het uiterste uit jouw pvc vloer halen? Zorg dan voor regelmatig onderhoud aan jouw pvc vloer. Door dit vaak te doen houd jij je vloer spic en span! Lees verder over hoe jij zelf je pvc vloer schoonmaakt.  

Waarom is het pvc vloer schoonmaken belangrijk?  

Schoonmaken van je pvc vloer is niet alleen goed voor de uitstraling, maar ook goed voor je gezondheid! 

  • Het houdt allergenen zoals stof en pollen weg; ideaal voor als je snel niest of hoest. 
  • Geen schimmel of rare bacteriën, want die houden niet van een nette vloer. 
  • Plus, een schone vloer betekent frisse lucht in huis. Doordat er geen stof door de kamer fladdert.  
  • Je verkleint de kans op valpartijen. Wanneer je vloer vies is, wordt jouw pvc vloer namelijk glad.  
  • Nóg een groot voordeel van het regelmatig schoonmaken van je pvc vloer: hij gaat langer mee. Doordat jij een regelmatige schoonmaakbeurt geeft verleng je de levensduur van jouw vloer. 
  • Ook blijft je vloer langer mooi, door hem goed te verzorgen

Soorten pvc vloeren en de aanpak voor schoonmaken 

Pvc vloeren zijn er in alle soorten en maten. Of je nu een gladde vloer hebt of één met textuur, elk type heeft zijn eigen schoonmaakplan. Een glanzende vloer vraagt om een andere aanpak dan een vloer met een ruwe textuur. Maar geen stress, het onderhoud is altijd simpel. Even vegen of dweilen, en je vloer straalt weer als nieuw! 

Zelf pvc vloer dweilen: eenvoudig en snel 

Naast stof en vuil opzuigen, is dweilen een extra manier om jouw pvc vloer weer als nieuw te krijgen. Zelf je pvc vloer dweilen is niet heel moeilijk. Gebruik jij graag allesreiniger? Dit is geen goed idee voor jouw pvc vloer. Gebruik natuurlijke schoonmaakproducten, zoals schoonmaakazijn of producten die speciaal voor een pvc vloer zijn ontwikkeld. De producten die zeep bevatten laten strepen achter, veroorzaken doffe vlekken en kunnen de beschermlaag aantasten.  

Maar hoe vaak moet je een grondige reiniging geven? Dat hangt af van hoe druk het bij jou thuis is. Heb je een huis vol kids of huisdieren? Dan is eens per maand een goed idee. Is het rustiger? Dan volstaat het eens per kwartaal. De beste timing? Kies een rustige dag of na veel bezoek thuis, zoals een verjaardagsfeestje. 

Voorkom een vieze vloer 

Voorkomen is vaak beter dan genezen. Denk dus aan oplossing. Probeer een vieze vloer dan ook zoveel mogelijk te voorkomen:

  • Begin met een deurmat. Die houdt het meeste vuil tegen. 
  • Ook vloerbeschermers zijn handig. Zet die onder je meubels, dan blijft je vloer krasvrij. 
  • Bekijk het zonlicht. Dit kan je vloer verkleuren, dus denk aan UV-bescherming voor je ramen. 
  • Vergeet niet af en toe je vloer te inspecteren. Zo spot je slijtage voordat het echt een probleem wordt. 

Met deze tips blijft je vloer langer mooi en sterk! 

De do's en don'ts bij pvc schoonmaken  

Denk goed na bij het kiezen van schoonmaakmiddelen voor je pvc vloer.  Je pvc vloer is eigenlijk heel verwend en houdt van speciale aandacht. Gebruik je zomaar iets, dan kun je strepen of doffe plekken krijgen. Dus, hoe kies je het juiste middel? Check altijd of het middel geschikt is voor pvc. Vermijd agressieve chemicaliën, die je vloer beschadigen. Maar ook de stoomreiniger en heet water vindt je pvc vloer niet prettig. Ga voor zachte, pH-neutrale reinigers, zoals een pvc vloer reiniger en/of gebruik altijd lauw warm water. Zo blijft je vloer mat en ben jij blij! 

Ga aan de slag

Dus wil jij het beste uit je pvc vloer halen? Regelmatig en juist schoonmaken is de sleutel! Of je nu een gladde of getextureerde vloer hebt, elke soort vraagt om zijn eigen aanpak. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen, vermijd agressieve chemicaliën en kies voor pH-neutrale opties. Stofzuigen doe je dagelijks met een zachte borstel. En dweilen? Dat doe je met natuurlijke producten of speciale pvc-reinigers. En onthoud: voorkomen is de key. Gebruik deurmatten, vloerbeschermers en UV-bescherming voor je ramen. Zo geniet je langer van een schone, mooie vloer. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag met je pvc vloer schoonmaken.  

 

 

Vergelijk producten (0)