Blog categorie: pvc
28 maart, 2022

Een pvc vloer zonder schadelijke stoffen, kies voor Ambiant

Een pvc vloer zonder schadelijke stoffen kies voor Ambiant

Een pvc vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. We zien dan ook de meest unieke patronen voorbij komen. Van een visgraat tot een betonlook tegel, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Die populariteit heeft echter ook een keerzijde. Bij de productie van een pvc vloer houdt niet iedereen rekening met onze gezondheid en het milieu. Door te kiezen voor een Ambiant pvc vloer hoef jij je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. Jouw gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Weten waar we allemaal rekening mee houden? Lees dan snel verder.

ga terug naar de collectie

Ambiant vindt jouw gezondheid belangrijk

Eén van de meest unieke eigenschappen van pvc is dat een strook enorm flexibel is. Daardoor kun je de stroken gemakkelijk buigen en in veel verschillende ruimtes plaatsen. Om de pvc stroken flexibel te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van ftalaten. Ftalaten zijn weekmakers die ervoor zorgen dat de vloer soepel wordt. Deze ftalaten zijn echter schadelijk voor sommige kwetsbare groepen, zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen en baby’s. Bij Ambiant dragen we zorg voor jouw gezondheid en zorgen we ervoor dat al onze pvc vloeren 100% ftalataatvrij zijn. Om de pvc vloeren toch soepel te houden, maken we gebruik van weekmakers. Deze weekmakers hebben geen schadelijk effect op jouw gezondheid. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat spelende kinderen in aanraking komen met schadelijke stoffen op jouw vloer. We willen allemaal het beste voor onszelf en onze kinderen.

Kies bewust, kies voor Ambiant.

Een pvc vloer wordt wel eens gezien als een schadelijke vloer, maar dit is een misvatting. Het verband tussen ziektes en pvc heeft te maken met de verbranding van afgedankt pvc. Door te kiezen voor een Ambiant pvc vloer met veilige weekmakers, hoef je je hier absoluut geen zorgen over te maken. Daarnaast beschikt de Ambiant pvc collectie over diverse keurmerken, waaronder de GreenGuard en de Floor Score certificering. Deze keurmerken garanderen jou dat de vloer duurzaam geproduceerd is en garant staat voor een gezond binnenklimaat. Wil je meer weten over onze duurzame vloeren? Lees dan de blog ‘ontdek de natuurlijk schoonheid van Ambiant vloeren’.

Vergelijk producten (0)