Blog categorie: pvc
7 februari, 2023

Stoer wonen: zo kies je de perfecte vloer

Stoer wonen zo kies je de perfecte vloer

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het type vloer, het formaat, de patroon en de kleur spelen een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze. Zo is een donkere vloer bij uitstek geschikt voor het creëren van een stoere uitstraling. Ben jij benieuwd hoe jij de perfecte vloer kiest voor jouw stoere interieur? Wij geven je in deze blog een aantal tips.

De basis voor een stoer interieur

Een stoer interieur wordt vaak ook wel vergeleken met een industrieel interieur. Een donkere vloer is in dat geval de ideale basis. Een donkere vloer is perfect te combineren met stijlvolle meubels in warme tinten. Denk hierbij aan bruine houttinten, blauwtinten of een olijfgroene kleur. Deze kleuren maken jouw ruimte direct warmer en geven jouw interieur een sfeervolle look & feel. Met de vloeren van Ambiant haal je daarnaast letterlijk de natuur in huis. Zo zijn onze pvc vloeren voorzien van een levensechte hout- of betonlook met een voelbaar patroon en zijn een deel van onze vinyl vloeren gemaakt van gerecyclede materialen. 

Wij bekennen kleur

Heb jij je oog laten vallen op een donkere vloer? Dan ben jij weer een stapje dichterbij jouw stoere interieur. Om te voorkomen dat een donkere vloer jouw ruimte kleiner en donkerder maakt, is het belangrijk om de kleur van jouw meubels en accessoires goed op de vloer af te stemmen. Wanneer je een donkere vloer combineert met een lichte muur, creëer jij een stoer geheel zonder dat de ruimte kleiner lijkt. Een tip van ons: leg de vloer in de lengte van je woning, zodat jouw woonruimte optisch langer lijkt. Je laat de vloer nóg meer spreken door deze te combineren met accessoires in retro kleuren, zoals een okergele stoel, een cognac kleurige tafel of een prachtige houten lattenwand. Deze combinatie van kleur en materiaal zorgt ervoor dat jouw interieur tot leven komt.

 

De perfecte vloer voor een stoere woonstijl

Ambiant heeft alle soorten vloeren in huis om een stoere uitstraling in jouw interieur te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere betonlook tegel in de kleur antraciet of donkergrijs. Om het patroon extra te benadrukken kun je bij ons kiezen tussen een standaard uitvoering (ca. 60x60 cm of ca. 45x90 cm) en een extra grote variant van maar liefst 91x91 cm. Ook het warme karakter van hout doet het goed in deze woonstijl. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een donkere uitvoering met veel zichtbare nerven en noesten. Dit kan zowel een visgraat patroon of Hongaarse punt als een traditionele rechte plank zijn.

Vergelijk producten (0)