Blog categorie: vinyl
28 februari, 2022

Vinyl: veelzijdige vloer van pvc

Vinyl veelzijdige vloer van pvc

We horen je denken, vinyl en pvc in één adem genoemd? Vinyl wordt in de volksmond vaak gezien als pvc op 400cm breed. Ergens begrijpen we de vergelijking, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide typen vloeren. Eén van de overeenkomsten is het oneindige kleurenpalet waarin de vloeren beschikbaar zijn. Ook de patronen komen vaak overeen. Zo heb je zowel in de vinyl als pvc collectie een beton tegel en visgraat patroon. Een vinyl vloer is dan ook helemaal terug van weggeweest. Wij leggen je uit waarom.

ga terug naar de collectie

Trendy kleuren

Vinyl wordt van oudsher nog vaak gezien als één van de minst trendy vloeren. Wij van Ambiant durven te stellen dat dit allang niet meer het geval is. Vinyl is tegenwoordig verkrijgbaar in de meest trendy patronen en natuurgetrouwe kleuren. Daardoor is er bijna geen onderscheid meer met een pvc vloer. Wat je woonstijl ook is, met een vinyl vloer is alles mogelijk. Zo kun je kiezen voor een traditionele rechte plank, een klassiek visgraat patroon, een industriële beton tegel of een populaire gietvloer look.

Gemakken

Veel mensen kiezen voor vinyl, omdat deze vloer verrassend betaalbaar is. Dit is slechts één van de vele redenen om voor vinyl te kiezen. Een ander belangrijk voordeel van vinyl is het onderhoudsvriendelijke karakter. Vinyl is waterbestendig, waardoor de vloer eenvoudig te reinigen is met een dweil en lauw water. Het maakt dus niet uit hoe je de vloer reinigt. Daarnaast is vinyl in veel ruimtes naadloos te leggen waardoor er een mooi geheel ontstaat. Het grootste voordeel hiervan is dat vuil zich niet kan ophopen in naden en kieren. We kunnen daarom ook stellen dat vinyl een zeer hygiënische vloer is. Wist je trouwens dat sommige kwaliteiten binnen de Ambiant vinyl collectie tot wel 35m2 los te leggen zijn? Doordat je geen lijm nodig hebt, bespaar je niet alleen tijd maar ook geld.

Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Waar we ook komen, je wordt er in alle verschillende markten mee geconfronteerd. Bij Ambiant staat het milieu en jouw gezondheid dan ook hoog in het vaandel, waardoor we constant streven naar de meest duurzame en veilige oplossing voor al onze vloeren. Zo is een deel van de Ambiant Supreme Tex Back vinyl collectie van gerecyclede petflessen gemaakt. Voor één vierkante meter textielrug hebben we slechts vier petflessen nodig. Daarnaast worden veel kwaliteiten dichtbij huis geproduceerd, waardoor we voorkomen dat we onnodig veel CO2 uitstoten.

De verschillen tussen pvc en vinyl

In één oogopslag zie je misschien niet meteen het verschil tussen een pvc vloer en vinyl, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo is de structuur van een pvc vloer bijna niet van een echte houten of betonnen vloer te onderscheiden. Je ziet niet alleen de structuur van de vloer, maar als je er met je hand overheen gaat komt de structuur exact overeen met wat je voelt. Zowel een vinyl vloer als een pvc vloer zijn opgebouwd uit meerdere sterke lagen, maar er is wel een belangrijk verschil tussen de toplaag en de onderlaag van pvc en vinyl. Vinyl is voorzien van een zachtere toplaag en onderlaag waardoor een vinyl vloer gevoeliger is voor beschadigingen. Door het zachte karakter is egaliseren voor het leggen van een vinyl vloer daarentegen niet altijd nodig. Een belangrijk voordeel van vinyl ten opzichte van een pvc vloer is dat een deel van de collectie naadloos te leggen. Zo kun je de vloer eenvoudig verwijderen en meeverhuizen naar je nieuwe woning.

Vergelijk producten (0)