Blog categorie: vinyl
7 juni, 2022

Vinyl vloer: wat zijn de voor- en nadelen

Vinyl vloer wat zijn de voor en nadelen

Tot een aantal jaar geleden had vinyl nog niet zo’n best imago. Tegenwoordig wordt er heel anders naar vinyl gekeken, dat snappen wij wel. Vinyl anno 2022 is niet meer te vergelijken met de mogelijkheden en kwaliteiten van vroeger. Vinyl is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse trendy patronen en kleuren, is natuurgetrouw en kan in sommige gevallen zelfs geproduceerd worden van gerecyclede materialen. Iets wat nog steeds hetzelfde is, is de zeer aantrekkelijke prijs. Waarom vinyl juist wel of niet bij jou past? Wij leggen de voor- en nadelen aan je uit.

Alle voordelen van vinyl

Heb jij een nieuwe woning gekocht of ga je de vloer vervangen? Dan is een viny vloer misschien wel het overwegen waard. Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar de voordelen van een vinyl vloer en dat je er alles over wilt weten. Een vinyl vloer wordt ook wel de stille vloerbedekking genoemd, omdat het geluiddempende eigenschappen heeft. Maar dat is nog niet alles. Een vinyl vloer is:

  • Extreem onderhoudsvriendelijk;
  • Verkrijgbaar in alle denkbare patronen;
  • Warm en comfortabel;
  • Eenvoudig zelf te leggen;
  • Vocht- en waterbestendig;
  • Heerlijk stil;
  • Naadloos te plaatsen en wordt daarom ook wel dé pvc vloer op 400cm breed genoemd.

 

description tag

Duurzame vinyl vloeren

Wist je trouwens dat onze Supreme Tex Back vinyl vloeren ontzettend duurzaam zijn? Een deel van de kwaliteiten uit deze unieke collectie is namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen. Omdat je deze vloeren tot wel 35m2 vrij (zonder lijm) kunt plaatsen, scheelt het je ook nog eens aanzienlijk in de kosten. Al met al een bewuste keuze!

Heeft vinyl geen nadelen?

Wellicht denk je door alle bovenstaande voordelen dat een vinyl vloer geen nadelen heeft en de perfecte vloer voor jou is. Toch zijn er enkele nadelen waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor jouw vloer. Zo is vinyl een zachte vloer, waardoor zwaardere meubels deukjes in de vloer achterlaten die niet meer te herstellen zijn. Ook beschadigingen op de vloer zijn moeilijk weg te werken. Daarnaast worden veel van onze vinyl vloeren direct aan de basis- of ondervloer verlijmd, waardoor je bij het lostrekken de basisvloer kunt beschadigingen. Dat zorgt ervoor dat je de vloer niet mee kunt verhuizen naar een nieuwe woning.

Vergelijk producten (0)