Blog categorie: vinyl
22 oktober, 2021

In de spotlight: de voordelen van vinyl

In de spotlight de voordelen van vinyl

Ben je op zoek naar een vloer die niet alleen functioneel maar ook heel stijlvol is? Dan is Ambiant vinyl een vloer die je niet kan weerstaan. De supersterke onderlaag en de sterke toplaag beschermen tegen krassen, vlekken en stootschade. Terwijl het formaat (4 meter breed) zorgt voor een naadloos en watervast resultaat. Bovendien is een vinyl vloer dé oplossing voor renovaties en kan de vloer op nagenoeg iedere basisvloer geplaatst worden. 

ontdek onze unieke vinyl collectie

1. Vinyl is watervast

Vinyl is verkrijgbaar in 4.00 meter of 5.00 meter breed. Vanwege het kamerbrede karakter van Ambiant vinyl heb je weinig last van naden en kieren. Dit zorgt ervoor dat het vinyl watervast is en je het perfect in een grote ruimte kunt plaatsen. De watervaste eigenschap maakt een vinyl vloer bij uitstek geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes, zoals de keuken, badkamer en wasruimte.  

2. Eenvoudig in onderhoud

Een vinyl vloer heeft, net zoals elke andere vloer, onderhoud nodig. Waar het onderhouden van tapijt redelijk intensief kan zijn, is het onderhouden van vinyl een fluitje van een cent. Stozuigen, sopje en een dweil zijn al voldoende om je vloer brandschoon te houden. Let op dat je bij het reinigen geen gebruik maakt van een schoonmaakmiddel. De bijtende stoffen kunnen de toplaag van je vinyl vloer aantasten, waardoor deze zijn natuurlijk uitstraling verliest. Wil je toch gebruik maken van een schoonmaakmiddel? Kies dan voor de veilige Co-pro vinylreiniger

 

3. Vinyl in trendy dessins

Vinyl is al lang niet meer oubollig. Van trendy visgraat motief tot een stoere gietvloer look, Ambiant heeft het allemaal! Door middel van digital print technology zijn de patronen binnen de Exclusive vinyl collectie extra groot. Daardoor is herhaling in het patroon nauwelijks zichtbaar. Wil je de ruimte optisch groter laten lijken, kies dan voor een patroon met rechthoekige tegels of tegels in een xl formaat. Wist je trouwens dat vinyl ook een goede combinatie is met vloerverwarming? De warmte kan gemakkelijk zijn weg naar het oppervlak vinden. Zo behaal je met minimale belasting het hoogste rendement uit je vloerverwarming. 

4. Unieke Tex Back collectie

Het milieu speelt een steeds belangrijke rol bij het maken van onze keuzes. Wij van Ambiant vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het milieu en jouw gezondheid. Zo bestaat een deel van onze Supreme collectie uit gerecyclede petflessen. Wat de Supreme Tex Back collectie écht onderscheid van de standaard Ambiant vinyl collectie is de unieke textiele backing. Deze backing wordt ook wel Tex Back genoemd en heeft talloze voordelen, zo heeft de backing een egaliserende werking en zijn de kwaliteiten zonder verlijming te plaatsen. Alle voordelen bekijken? Zie Supreme Tex Back.

Vergelijk producten (0)