Blog categorie: pvc
14 februari, 2023

Zo creëer jij in een handomdraai een hotel chic interieur

Zo creer jij in een handomdraai een hotel chic interieur

Er is niks mis met een basic interieurstijl, less is more. Dit is zelfs de perfecte basis waarmee je alle kanten op kunt. Wil jij jouw interieur voorzien van een luxere uitstraling? Dan kun jij jouw tijdloze basic interieur in een paar stappen omtoveren tot een hotel chic geheel. Je hebt hier niet heel veel poespas voor nodig en we beloven je dat de kosten lager zullen zijn dan je op voorhand zou verwachten. 

De kenmerken van een hotel chic interieur

Laat jij je graag in luxe onderdompelen en ga je graag naar een hotel waar je volledig in de watten wordt gelegd? Wij doen niets liever! Bij een hotel chic interieur kun je dit gevoel iedere dag ervaren, zonder de deur uit te gaan. Het klinkt misschien een beetje als een droom, maar het is echt mogelijk. Door accenten van goud en marmer, gecombineerd met velvet stoffen, toe te voegen aan je interieur creëer je binnen enkele stappen een hotel chic geheel van jouw basic interieur. Toch is er natuurlijk meer voor nodig om het hotel chique gevoel aan te wakkeren. Een mooi schilderij aan de muur, comfortabele meubels, sfeervolle verlichting en een donker en warm kleurenpalet doen het ontzettend goed binnen deze woonstijl.

De perfecte vloer voor een hotel chique interieur

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, een visgraat vloer is de perfecte basis voor een hotel chique interieur. Een visgraat vloer heeft van zichzelf namelijk al een klassieke, warme en luxe uitstraling. Gecombineerd met warme en donkere kleuren komt de vloer nog meer tot leven en wordt jouw visgraat vloer echt een eyecatcher. Ook een rechte plank is een goede basis voor een hotel chique interieur. Vermijd hele lichte of hele donkere kleuren, maar kies juist een vloer met een warme ondertoon. Beige tinten en een gerookte uitstraling zijn bij uitstek geschikt. Let er wel op dat je kiest voor een rustig decor, zonder al te veel nerven en noesten. Bij een hotel chic interieur kun je losgaan met accessoires waardoor een rustige basis van belang is. Vermijd betonlook vloeren, deze maken jouw interieur al snel industrieel en passen dus niet bij een hotel chique interieur. 

 

Kies voor een vloerkleed op maat

Om jouw hotel chique uitstraling extra te benadrukken is er een belangrijke rol weggelegd voor een vloerkleed. Het formaat van een vloerkleed is in een hotel chique uitstraling belangrijker dan in andere woonstijlen. Daarom kun je bij Ambiant een vloerkleed op maat bestellen. Een vloerkleed op maat verbindt jouw meubels met elkaar waardoor er eenheid ontstaat, en doordat je zelf de maat kunt bepalen is jouw vloerkleed ook nog eens helemaal uniek. Een hoogpolig tapijt heeft van nature al een chiquere uitstraling dan een laagpolig tapijt en doet het daardoor ontzettend goed in deze woonstijl. Het gebruik van felle kleuren in jouw vloerkleed doet afbreuk aan het chique gevoel. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor een neutrale kleur. Wist je dat bijna al onze hoogpolige tapijt kwaliteiten als vloerkleed op maat te bestellen zijn? Zo kies je niet alleen de kleur en uitstraling, maar ook het formaat helemaal zelf.

Maak een moodboard

Wanneer jij een hotel chique interieurstijl wilt gaan creëren, is het belangrijk om alle kleuren, materialen en stoffen op elkaar af te stemmen. Het maken van een moodboard kan dan helpen. Bij een moodboard geef je een sfeerimpressie van de uiteindelijk sfeer die je wilt creëren door de gekozen meubels, gordijnen, kleuren en vloer in afbeeldingen bij elkaar te brengen. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij de tijd krijgt om de vloer op de rest van je interieur af te stemmen, kun je bij ons helemaal gratis een kleurstaal van jouw favoriete vloer aanvragen. Op deze manier kun jij een stukje van jouw nieuwe vloer alvast overal mee naartoe nemen en de rest van je interieur uitzoeken.

Vergelijk producten (0)