Blog categorie: vinyl
13 september, 2022

Mooi, makkelijk in onderhoud en zo gelegd: een vinyl vloer met speels effect

Mooi makkelijk in onderhoud en zo gelegd een vinyl vloer met speels effect

Vinyl vloeren zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen, en dat kunnen wij ons goed voorstellen. Vinyl heeft veel unieke eigenschappen die andere vloeren niet hebben. Zo is een Ambiant vinyl vloer oersterk en verkrijgbaar in talloze trendy decoren en kleuren. Wij durven dan ook wel te zeggen dat een vinyl vloer een tijdloze uitstraling heeft en gewoon met je interieur mee verandert. Benieuwd wat vinyl je nog meer te bieden heeft? Je leest het hieronder.

Een vloer uit de natuur

Met talloze houtdecoren en unieke betonstructuren durven wij te zeggen dat je met een vinyl vloer letterlijk de natuur in huis haalt. Wij vinden het steeds belangrijker dat onze vloeren een natuurgetrouwe uitstraling hebben. De trends gaan zo snel, dat het misschien wel lastig is om deze zelf op de voet te volgen. Wij helpen je graag een handje en houden daar bij de selectie van nieuwe patronen en kleuren dan ook extra rekening mee. Van visgraat tot Hongaarse punt en van een betonlook tegel tot een authentieke rechte plank. Bij Ambiant vind je het allemaal. Ben jij fan van een gietvloer maar maak je je zorgen over het onderhoud? Dan hebben wij de ideale oplossing. Door te kiezen voor een vinyl vloer met gietvloer look creëer je binnen een handomdraai een unieke look & fool.

De vloer voor iedereen

Naast het feit dat je met een vinyl vloer alle kanten op kunt in kleuren en patronen is vinyl ook één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren binnen ons assortiment. Dankzij het waterbestendige karakter hoef jij je geen zorgen te maken over spelende kinderen op jouw vloer of een glas drinken die omvalt. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen zijn al voldoende om je vloer brandschoon te houden. Om je vloer als nieuw te houden is het wel belangrijk om bescherming onder de poten van stoelen, tafels en banken aan te brengen. Zo voorkom je dat er onnodig schade aan je vloer ontstaat.

In een handomdraai geplaatst

De vinyl vloer van nu is nauwelijks te onderscheiden van een pvc vloer. We noemen vinyl daarom ook wel pvc op 400 centimeter breed. Doordat vinyl meestal 4 meter breed is, is het plaatsen van een vinyl vloer zo gepiept. En de breedte van 4 meter is niet zomaar gekozen. De meeste ruimtes hebben namelijk een breedte van 4 meter waardoor je een vinyl vloer volledig naadloos kunt leggen. Een andere leuke bijkomstigheid is dat onze Supreme Tex Back vinyl collectie tot wel 35m2 lijmvrij gelegd kan worden. Dat bespaard je niet alleen een boel kosten, maar ook nog eens tijd. Wil jij weten of jouw gekozen vinyl vloer ook lijmvrij geplaatst kan worden? Laat je dan informeren bij een Ambiant verkooppunt in jouw buurt.

Kies jij bewust?

Misschien verwacht je het niet meteen, maar de nieuwste vinyl kwaliteiten van Ambiant zijn erg revolutionair. Zo is een deel van de Supreme Tex Back collectie geproduceerd van gerecyclede petflessen. Met 4 petflessen is het al mogelijk om 1 vierkante meter textielrug te produceren. Je maakt met vinyl niet alleen een bewuste keuze, maar kiest ook nog eens voor een stille vloer. De sterke textielrug heeft naast een egaliserende werking namelijk een contactgeluidsreductie van maar liefst 14 dB.

Vergelijk producten (0)